Houten tafel op maat

Een maatwerk tafel is vaak een centraal meubel in een ruimte. Door de functionaliteit, maar ook omdat gezinnen en vrienden hier samenkomen. Om te eten, spelletjes te spelen of gezellig te borrelen. Het materiaal en de afwerking van de tafel is hierdoor erg sfeerbepalend.

De vorm en de afmeting van het houten tafelblad is daardoor erg belangrijk. Het bepaalt niet alleen de functie van de tafel en het aantal zitplaatsen, maar ook voor een groot gedeelte de uitstraling. Een robuuste rechthoekige eettafel heeft bijvoorbeeld een stoere uitstraling, terwijl een kleine ronde salontafel juist meer voor een gezellige sfeer zorgt.

Door een houten tafel op maat te laten maken, kun je dit allemaal zelf bepalen. Vanuit mijn meubelmakerij in omgeving Nijmegen bepalen we samen de houtsoort, uit hoeveel planken het blad bestaat, de houtverbindingen en de afwerking. De maatwerk tafel past hierdoor helemaal bij de smaak van de rest van het interieur.

Het is zelfs mogelijk om een tafel met epoxy hars op maat te laten maken.

Houten tafelblad en onderstel op maat

Naast het houten tafelblad is de keuze voor het onderstel ook erg bepalend. Natuurlijk voor de stabiliteit en de hoogte van de tafel, maar ook voor de algehele uitstraling. De houten tafelpoten worden met behulp van verschillende houtverbindingen aan het tafelblad bevestigd.

Naast hout gebruik ik tegenwoordig veel onderstellen gemaakt van staal. Het kille staal en het levendige en warme houten blad maakt dit een bijzonder mooie combinatie. Dit stalen onderstel wordt ook volledig op maat gemaakt en kan dus ook naar eigen smaak worden vormgegeven.

Kortom, met een maatwerk tafel haal je een écht stukje vakmanschap in huis.

Interesse in een houten meubel op maat?

Vanuit mijn meubelmakerij in Milsbeek (omg. Nijmegen) maar ik handgemaakt dressoirs, kasten, bedden en epoxy meubels.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden voor een uniek kunstwerk in jouw huis.

Interesse in een houten tafel op maat?