Een meubelmaker met passie

Altijd al een idee gehad voor een handgemaakt meubel óf droom je nog steeds van dat unieke maatwerk dressoir? Dan ben je hier op de juiste plek. Mijn naam is Stef Mans en ik ben gespecialiseerd in het maken van massief houten meubels en interieurdecoraties.

Waarom houten meubels?

Allereerst vind ik hout een prachtig natuurproduct. Als meubelmaker biedt het namelijk zóveel mogelijkheden. Zo zijn er om te beginnen al talloze soorten hout met ieder unieke eigenschappen. Hierdoor kun je echt (bijna) alles laten maken van hout: van een dressoir, bedframe, tot deur of wanddecoratie.

Waarom Mans meubels?

Als zelfstandig meubelmaker wil ik niets liever dan het perfecte meubel afleveren. Goede communicatie met de klant daarvoor, is in mijn ogen, erg belangrijk. Ik heb daarom regelmatig contact met mijn klanten en probeer vanaf het begin zo goed mogelijk te adviseren. Want, van dik hout zaagt men planken, maar geen eyecatcher!

Mijn begin als meubelmaker

Toen ik in 2017 per toeval een foto tegenkwam op internet van een handgemaakt dressoir met een prachtige golflijn, was ik meteen verkocht! Ik heb toen het internet afgestruind, talloze filmpjes bekeken en verschillende boeken gelezen over hoe men zoiets maakt. Uiteindelijk heb ik een partij hout gekocht en ben zelf aan de slag gegaan.

Met veel geduld, had ik na een paar maanden mijn eerste écht zelfgemaakte meubel af. Een prachtig resultaat waar ik nog steeds erg trots ben. Sindsdien ben ik mezelf gaan ontwikkelen door steeds nieuwe meubels te maken.

Na verschillende projecten ben ik 2019 gestart met een cursus meubelmaken in Nijmegen. Dit heeft mij enorm geholpen om mijn kennis verder te ontwikkelen en de fijne kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Vandaag de dag werk ik vanuit mijn eigen werkplaats in de omgeving Nijmegen.