Houten kast op maat

Een houten kast op maat laten maken heeft erg veel voordelen. Allereerst kun je natuurlijk zelf de afmetingen bepalen, zodat ie perfect past in jouw woonkamer, slaapkamer of hal. Daarnaast heb je met een maatwerk kast de mogelijkheid om hem helemaal in jouw eigen stijl te laten maken.

Net als een dressoir is een kast allereerst bedoelt om spullen in op te bergen. Maar doordat je bij een maatwerk kast zelf de houtsoort, de houtverbindingen en de afwerking kunt bepalen, wordt het pas écht een onderdeel van jouw interieur.

Een houten kast voor diverse functies

De functionaliteit van een kast wordt, naast de afmetingen, ook bepaald door de indeling van de schappen, lades en deuren. Bij een maatwerk kast kun je zelf bepalen hoe groot de lades moeten zijn en welke handgreepjes de deuren hebben.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een open kast te laten maken. Open kasten zijn tegenwoordig erg populair. Een open kast of vakkenkast kun je natuurlijk tegen de wand zetten, maar ook gebruiken als room divider. Met zo’n room divider creëer je als het ware meerder ruimtes en heb je naast opbergruimte óók plek voor bijvoorbeeld planten, kunst of allerlei andere decoraties.

De schappen van deze op maat gemaakte kast hoeven bovendien niet allemaal op de zelfde hoogte te zitten. Én door bepaalde vakken dicht te maken krijgt de kast een extra speelse uitstraling.

Tot slot moet een op maat gemaakte kast natuurlijk ook stabiel zijn. Naast houten poten en onderstellen, gebruik ik ook vaak de combinatie met staal. Deze stalen onderstellen  worden ook volledig op maat gemaakt en kunnen daardoor volledig op jouw wensen worden afgestemd.

Kortom, met een kast op maat haal je een écht stukje vakmanschap in huis.

Interesse in een houten meubel op maat?

Vanuit mijn meubelmakerij in Milsbeek (omg. Nijmegen) maar ik handgemaakt dressoirs, tafels, bedden en epoxy meubels.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden voor een uniek kunstwerk bij jouw huis.