Veelgestelde vragen

Hoe onderhoud ik een meubel?

Een meubel gemaakt van massief hardhout kun je reinigen met een licht vochtig doekje zonder bijtende middelen, een beetje groene zeep volstaat.

Hoelang duurt het voordat een meubel af is?

Dat is afhankelijk van de drukte en de complexiteit van het meubel. Gemiddeld gezien tussen de 6 en 12 weken.

Hoe wordt het meubel bezorgd en/of gemonteerd?

Bezorging en eventuele montage is mogelijk en gaat in overleg.

Wat moet ik doen als het meubel beschadigd is?

Neem contact met me op zodat we samen kunnen kijken hoe dit te verhelpen. Een vlek van rode wijn of een kop hete thee is vaak goed te verhelpen door het vlak licht op te schuren en opnieuw te behandelen.

Kan ik het meubel overal plaatsen?

Een meubel gemaakt van massief hout is gevoelig voor temperatuurverschillen en luchtvochtigheid. Probeer een meubel dus niet dichtbij een verwarming te plaatsen, de kans op ongewenste werking van het meubel is dan vrij groot. Als je het meubel in de badkamer wil plaatsen of in een andere wat vochtigere ruimte geef dit van te voren aan. Dit is zeker mogelijk met de juiste behandeling.

Kan ik mijn media-apparaten in de kast bedienen met een afstandsbediening?

Tegenwoordig zijn er infraroodkastjes die je daarop aan kan sluiten, er komt een kleine ontvanger op de kast te staan die je signaal doorstuurt. Met de uitsparingen voor aansluitingen wordt rekening gehouden, geef dit wel voor de bouw aan.

Zijn de meubels ook buiten te plaatsen?

Een meubel dat ik voor binnen maak is niet geschikt om buiten neer te zetten. Niet al het hout is namelijk even geschikt om buiten te gebruiken en de afwerking is ook anders omdat het meubel onderhevig is aan de elementen van de natuur. Als je graag een meubel voor binnen en/of buiten wil neem even contact op, het is zeker mogelijk!